Menu

Ceny aktualne na dzień 2021 -12-31.  Prosimy o kontakt w celu uzyskania bieżących cen, które zmieniają się w związku z sytuacja na rynku.

Wszystkie przystawki są udekorowane i gotowe do podania na stół,
Ciepłe posiłki przywozimy gorące na godzinę we wskazany adres.
Wszystkie potrawy przygotowujemy wyłącznie na zamówienie z tygodniowym wyprzedzeniem
Jesteśmy otwarci na Państwa propozycje i sugestie
Zamówienia przyjmujemy na nie mniej niż 10 porcji z danej potrawy.
 

ZUPY

Rosół z kury

9,00
Z natką pietruszki oraz marchewką

Żurek tradycyjny

8,00
Z białą kiełbasą oraz jajkiem

Gulaszowa

10,00
Z mięsem i warzywami

Zalewajka

9,00
Na zakwasie z grzybami i kiełbasą

Flaki wołowe

9,00
Dostępne sezonowo

Krem z dyni

10,00
Z groszkiem ptysiowym

Flaki Drobiowe

9,00
Z żołądkami i startymi warzywami

Barszcz czerwony

5,00
Z czerwonych buraków

DRUGIE DANIA

DRÓB 

PIERŚ PANIEROWANA

7,00
W jajku i bułce tartej

Nugetsy

8,00
Z piersi kurczaka

Gordon Blue

12,00
Z szynką i serem panierowany

DE VOLAILLE

10,00

SZASZŁYKI z piersi

10,00
Z papryką i pieczarkami

Żołądki indycze

12,00
Duszone z cebulką

PIERŚ W SEZAMIE

8,00

Indyk

11,00
Z oscypkiem w świeżych pomidorach

Udko

7,00
faszerowane pieczarkami

WIEPRZOWINA

Schab panierowany

7,00
W bułce

Karczek w sosie śliwkowym

10,00

Schab po hawajsku

10,00
Z ananasem zapiekany żółtym serem

Szynka pieczona

8,00
Peklowana w ladze

Golonka przednia

11,00
Duszona w kapuście

Polędwiczki

15,00
W sosie kurkowym

Schab po kowalsku

8,00
Z pieczarkami i serem

Szaszłyki z polędwiczek

14,00
Z cebulką

Karczek w sosie własnym

9,00

Golonka po beskidzku

11,00
Pieczona na palenisku

Ozory

8,00
W sosie chrzanowym i koperkiem

Kaszanka

6,00
Smażona lub pieczona z cebulą

Schab po królewsku

8,00

Karczek grilowany

8,00
Z ziołami

Policzki w sosie musztardowym

11,00

Golonka po bawarsku

10,00
Duszone w piwie

Żeberka duszone

10,00
W sosie własnym

Pieczeń rzymska

8,00
Z jajkiem i sosem chrzanowym

WOŁOWINA

Boeuf srogonoff

17,00

Zrazówka sosie owocowym

12,00

CIELĘCINA

Giczki

17,00
Duszone w warzywach zapiekane masłem klarowanym

RYBY

Łosoś smażony dzwonki

18,00

Pstrąg z pieca w koszulce aluminiowej

25,00
Z masłem czosnkowym i koperkiem

Łosoś grillowany

18,00
Na cytrynie

DZICZYZNA

Dziczyzna duszona w czerwonym winie

20,00

Dziczyzna pieczona

20,00
Peklowana w warzywach

PRZYSTAWKI NA ZIMNO

Sałatka z kurczaka wędzonego

5,00

Sałatka jarzynowa

5,00

Carpaccio z polędwicy wołowej na sianie

10,00

Makrela wędzona z migdałami w sosie czosnkowym

6,00

Miks kolorowych bagietek

3,00

Mini suchary z pastami

4,00

Sałatka z tuńczykiem

6,00

Śledź po japońsku

6,00

Śledź po kaszubsku

6,00

Pomidor z mozarellą

6,00

Sałatka grek zorba

5,00

Sałatka z selera korzennego

5,00

Deska eleganckich serów na 8 osób

100,00

Roladki ułańskie z sosem tatarskim

4,00

Mini burgery

5,00

Łosoś w żaglówce 2szt/osoba.

7,00

Cukinia blanszowana z pastą z pomidorów

6,00

Śledź pod pierzynką

6,00

Tortilki

4,00

Krewetki na limonce

8,00

Sałatka z gyrosem

6,00

Befsztyk tatarski z cebulą

10,00

Oscypek pod kołderką parmeńską

8,00

Anchois na pumperniklu

3,00

Rolada szpinakowa z łososiem

7,00

Roladki z wędzonego łososia z serem kozim

6,00

Zimna płytA

12,00
( kaczka faszerowana, pasztet, galantyna, rolada z brzuszka, karczek pieczony)

Śledź w oleju

4,00

Tortilki z gyrosem

5,00

Sushi

10,00

GALARETY NA STÓŁ

Nóżki na raz

5,00
Z marchewką i natką pietruszki

Pstrąg

30,00
Gotowany na parze

Schab

6,00
Gotowany w rosole warzywnym

Łosoś

8,00
Filet parzony w wywarze koperkowym

Piersi

6,00
Parzone z marchewką

DODATKI

Bukiet surówek

6,00

Ziemniaki opiekane

7,00

Warzywa na parze

7,00

Frytki

7,00

Kapusta zasmażana

7,00

Ziemniaki gotowane

5,00

Kluski półfrancuskie

7,00

POTRAWY DLA WEGAN

Bulion warzywny

9,00
z makaronem ryżowym

Pieczone nuggetsy

8,00
z pieczarek ( 6 szt)

Wegański tatar

8,00
pod zagrychę

Wegański rosół

9,00
z makaronem warzywym

Kotlety z buraka

11,00
z kasza jaglaną

Skrzydełka z kalafiora

10,00

Skrzydełka z brokułów

10,00

Leczo warzywne

10,00
podane na ryżu

Humus z marchewką

26,00
na pumperniklu 1 półmisek około 15szt

Schab z selera z pieczarką

11,00

De volaille z czarnuszką

12,00

POTRAWY ROBIONE TYLKO W CAŁOŚCI

Łosoś w galarecie

350,00
(35-40 porcji)

Indyk

od 300,00
(35-40 porcji)

Kaczka

120,00
(15 porcji)

Schab z kością

200,00+50,00 podanie
(około 20 porcji)

Prosiak pieczony

950,00+100,00 podanie
( 50-60 porcji)

Gęś

ok.300,00
(około 30 porcji)

Szynka płonąca

300,00+100,00 podanie
( około 30 porcji )

CIASTA

Zawrót głowy

Fantazja jagodowa

Deser panna cotta

z musem truskawkowym

Leśny mech

Hiszpański przysmak

mus z owoców leśnych

z płatkami owsianymi

Krówka śmieszka

Mus czekoladowy

Deser brulee

Wszystkie przystawki są udekorowane i gotowe do podania na stół,
Ciepłe posiłki przywozimy gorące na godzinę we wskazany adres.
Wszystkie potrawy przygotowujemy wyłącznie na zamówienie z tygodniowym wyprzedzeniem
Jesteśmy otwarci na Państwa propozycje i sugestie
Zamówienia przyjmujemy na nie mniej niż 10 porcji z danej potrawy.